Välkommen till

GRAND ARCTIC RESORT

Upplev den arktiska livsstilen året om med genuina aktiviteter och upplevelser. Där Kalix Älv och Ängesån möts ligger Grand Arctic Resort på en kilometerlång älvsträcka med hotell, stugor och camping precis vid Överkalix charmiga centrum med butiker och caféer.

Den vackra huvudbyggnaden har 60 hotellrum, vissa är större familjerum med egen terrass och utgång direkt till den uppvärmda poolen sommartid. I restaurangen serveras en riklig frukostbuffé alla dagar och i baren eller relaxavdelningen kan du koppla av efter dagens aktiviteter. Prästgården med anor från 1700-talet kan hyras för den mindre gruppen och vi välkomnar gärna event och möten för upp till 180 gäster.

 

* Giltig t om. 14 juni 2024   ** Giltig f rom. 14 juni 2024

Utforska

VÅR RESORT

Hotellrum

44 rymliga dubbelrum, de flesta med delbara sängar. Sittgrupp, TV, badrum med dusch.

Norrskensrum

14 rum med delbara sängar och egen balkong eller terrass. Vissa är familjerum anpassade för 2 vuxna och 2 barn.  Sittgrupp, TV, badrum med dusch.

Svit med bastu

2 sviter med egen bastu och panoramautsikt. Dubbelsäng, sittgrupp och TV. Badrum med dusch.

Stugor

6 stugor som ligger vid älven med egen uteplats. 2 sovrum, ett med dubbelsäng och ett med våningssäng. Kök och vardagsrum med TV. Badrum med dusch.

Överkalix Camping

Vackert belägen vid älven med 85 stora campingtomter, servicehus samt aktiviteter. Campingen är öppen mellan 1 juni och 30 september.

Lounge

Med panoramautsikt mot norr och goda möjligheter att se norrsken ligger loungen i direkt anslutning till receptionen. Den kan även bokas för grupper upp till 40 gäster för måltider.

Restaurang

Med 120 sittplatser och utsikt över älven erbjuder restaurangen vällagade måltider med fokus på lokala råvaror.

Vildmarksbaren

I anslutning till receptionen ligger vildmarksbaren där du kan avnjuta en av våra lokala ölsorter tillsammans med snacks.

Bastu & Relax

Relaxen med bastu och inomhusjacuzzi ingår för alla boendegäster. Mot ett tillägg går det hyra till utomhusjacuzzi och en vedeldad bastu.

Prästgården

Med anor från 1700-talet stoltserar Prästgården med 6 sovrum och totalt 12 bäddar några minuters promenad från hotellet. Matsal och lounge med öppen spis. Bokas på förfrågan.

Konferenslokaler

Ett flertal konferenslokaler erbjuds, från den charmiga Pästgårdens matsal till en biolokal i angränsande Folkets Hus för grupper upp tilll 180 gäster. Samtliga lokaler är fullt utrustade.

Lavvu (tältkåta)

Vår "Lavvu" (tältkåta) ligger precis utanför hotellet och kan bokas för grupper upp till 80 gäster för måltider och evenemang.

Utomhuspool

Från mitten av juni till mitten av augusti är vår uppvärma utomhuspool öppen för alla våra gäster att njuta av.

Nattklubb

Boka er egen nattklubb för Musikquiz eller Disco med valfritt tema för upp till 180 gäster.

Souvenirshop

Ett brett utbud av lokala produkter, hantverk, kläder och souvenirer hittar du i souvenirshopen.

Du får mer än gärna

KONTAKTA OSS

MED DINA FRÅGOR