Lite mer

OM OSS

Välkommen till vår del av paradiset! Vi startade Explore the North 2005 efter att ha drömt om det i flera år. Vår resa blev verklighet i Johans barndomsby Kangos, där tallhedar, sjöar och älvar skapar en unik vildmark. Låt oss visa dig vad som gör vår del av Norrbotten så magisk och speciell. ​​​​​​​

Till oss kommer du som en gäst och åker som en vän. Vi bjuder in dig till att besöka oss och lära dig mer om Lappland. I små grupper får du följa med våra kunniga och vänliga guider och uppleva allt som norra Sverige har att erbjuda. Vi vill att varje gäst ska få en unik upplevelse och ett minne för livet. Hjärtat i verksamheten, förutom vår fina personal och unika natur, har alltid varit våra älskade hundar. Explore the North har över 200 arbetande slädhundar.
I dagsläget har vi fem olika lodger: Pinetree Lodge i Särkimukka, Aurora Mountain Lodge i Lannavaara, Arctic River Lodge i Tärendö, Grand Arctic Resort i Överkalix och Lapland View Lodge i Luppio. Alla fem lodgerna erbjuder en variation av aktiviteter hela året om.