Kom och upplev våra

Vinteraktiviteter

När temperaturen sjunker stiger äventyrslusten!

Vintern i Lappland är magisk bortom all fantasi. Följ med oss på en dag på huskyleden eller kör snöskoter, spänn på dig längskidor eller snöskor och utforska skogen och njut av det snötäckta landskapet under pastellfärgad himmel. Följ med oss på en rundtur hos lokalbefolkningen för att lära känna mer om Lapplands kultur. Då dagarna i norr är korta vintertid ökar du chansen att få uppleva det magiska norrskenet. Efter en dag fylld av äventyr kan du koppla av i bastun och bara njuta av allt en semester i Lappland har att erbjuda. Scrolla bara ner för att läsa mer om våra olika snöiga vinteräventyr!

Sommar & Höst

AKTVITETER

Huskyturer

Gå från 200 decibel till nästan total tystnad. Det finns inget som att köra sitt eget hundspann genom ett vinterlandskap. Med två fötter på släden och snötyngda tallar som rusar förbi, känner du styrkan hos våra huskies som gör det de är bäst på. Oavsett om du står på släden i några timmar eller tar en flerdagarstur kommer det att bli en upplevelse du aldrig glömmer.

*Tillgänglighet: Alla fem lodger

Skoterturer

Bege dig rakt ut i oändlig vildmark och se Norrbotten som få någonsin har sett! Känn hur ditt hjärta slår snabbare när du trycker på gasen och du åker djupare in i skogen. Häng med på en halvdagstur för att få fart på aptiten eller en på en heldagstur komplett med lunch ute och kaffe vid brasan. Vi erbjuder även övernattningsturer med boende i vildmarksstuga.

*Tillgänglighet: Alla fem lodger

Norrskensturer

Norrbotten är en av de bästa platserna i världen att uppleva det magiska norrskenet. Hur du vill uppleva detta naturfenomen är upp till dig! Ge dig ut på skoter, eller bakom i en skotersläde, för en natt vid elden eller följ med oss på en guidad hundspannstur på kvällen. Om du föredrar det lite bekvämare och mysigare sättet, smyg då bara iväg till våra Aurora Hideaways för en magisk natt under stjärnorna.

*Tillgänglighet: Alla fem lodger

Renbesök

Vi vill att du ska älska Lappland lika mycket som vi gör och bjuder in dig att följa med på ett renbesök och lära dig lite om samisk kultur. Vi erbjuder en variation av olika renaktiviteter beroende på vilken lodge du bor på. Gemensamt för dem alla är att du kommer att få möta våra arktiska vänner i en genuin miljö!

*Tillgänglighet: Alla fem lodger

Älgbesök

Kom och träffa den majestätiska kungen av den svenska skogen - älgen. Vi erbjuder guidade besök på Arctic Moose Farm där du kan klappa, mata eller till och med pussa en älg för en unik selfie! Besöket avslutas med hembakat fika och värmande kaffe.

*Tillgänglighet: GAR

Längdskidor

För dig som alltid är på språng, är vi här för att lära dig det norrländska sättet att ta sig runt. Be vår personal om en längdskidlektion och åk sedan på upptäcktsfärd på egen hand, eller följ med på en guidad längdskidtur. Få lite frisk luft och njut av naturen på Lappländskt vis.

*Tillgänglighet: Alla fem lodger

Snöskor

Snöskor är det perfekta sättet att upptäcka naturen även när snön ligger djup. Följ med på en guidad tur eller utforska vår olika lodgers varierande omgivningar på egen hand. Om du ger dig ut på kvällen finns det en chans att du ser det magiska norrskenet!

*Tillgänglighet: Alla fem lodger

Isfiske

Denna upplevelse börjar på en av våra många sjöar och älvar med att du borrar ditt eget hål i isen. Om du har tur kan du fånga din egen middag! Röding, öring, harr och sik är några exempel på vad som kan gömma sig i det kalla vattnet. Lycka till!

*Tillgänglighet: Alla fem lodger

ATV på isbana

Om du tycker om fart och fläkt är det här hala äventyret för dig! Kör din egen ATV på plogade banor direkt på den frusna älven eller sjön och tävla mot dina vänner.

Obs! Ingen körning under 15 år.

*Tillgänglighet: PTL och ARL

Icekart

Tävla mot vänner och familj i den arktiska varianten av gokart - Icekart! En fartfylld och rolig aktivitet på vår plogade isbana. Börja med en testrunda - sen kör vi!

Obs! Ingen körning under 15 år.

*Tillgänglighet: GAR

Bastu

Ett besök i Tornedalen är inte komplett utan bastu! Det perfekta sättet att varva ner och tina upp efter en dag av upplevelser och aktiviteter. Varje lodge har sin egen unika bastu med möjlighet att boka privata sessioner.

*Tillgänglighet: Alla fem lodger

Jacuzzi

Att sitta i en utomhusjacuzzi en stjärnklar kväll är verkligen total avkoppling. Om du har tur kan du till och med se det dansande norrskenet dyka upp på himlen! Denna aktivitet kan endast bokas för privata sessioner, så att du och din familj och vänner kan koppla av tillsammans på riktigt.

*Tillgänglighet: Alla fem lodger

Isbad

Att komma från den varma bastun och kasta sig ner i en isvak är något för den modige. Denna kyliga ritual sägs ha goda hälsoeffekter, men de flesta isbadare tenderar att återvända till bastuns värme i ganska rask takt!

*Tillgänglighet: PTL och GAR

Boka ditt Äventyr!

Vi hoppas verkligen att du kommer och besöker oss och upplever det bästa Lappland har att erbjuda! Klicka bara på knappen nedan för att komma till vår bokningssida där du kan boka din vistelse direkt eller skicka en bokningsförfrågan till våra lodger. Vi ser fram emot att få träffa dig!

*Tillgänglighet:    LVL: Lapland View Lodge    PTL: Pinetree Lodge    GAR: Grand Arctic Resort    ARL: Arctic River Lodge   AML: Aurora Mountain Lodge

Du får mer än gärna

KONTAKTA OSS

MED DINA FRÅGOR