Upplev våra

sommar & höst aktiviteter

Upplev vildmark och äventyr i norr! Sommaräventyren tar aldrig slut under midnattssolen och när hösten kommer jagar vi det magiska norrskenet tillsammans.

Midnattssolen gör att dagarna blir långa och erbjuder tid för upplevelser, aktiviteter och avslappning. Följ med på en Husky Walk över tallhedarna eller upptäck våra leder på mountainbike. Vi har flera vandrings- och cykelleder utmärkta på GPS. Bada i några av våra sjöar eller ta ett uppfriskande dopp i älven, fånga din egen fisk som kocken sedan kan tillaga till middag. På hösten kan du följa med på våra norrskensaktiviteter eller kanske en bärplockningstur? Upplev naturen från vattnet, följ med på en båttur på älven eller testa på SUP-board. Om du är en djurälskare, så har du kommit till rätt ställe, det finns alltid en hund att kela med, eller kanske några valpar att leka med. Varje årstid är speciell i Norrbotten!

Sommar & Höst

AKTVITETER

Husky Aktiviteter

Du behöver inte nödvändigtvis snö för att göra roliga aktiviteter med våra huskies, även om sommaren är deras semestertid på året. Vi erbjuder allt från kennelbesök och huskypromenader till att vara med på höstträningen inför vintersäsongen. Sommaren är också tiden då vi välkomnar våra nya familjemedlemmar till kenneln - våra oemotståndliga valpar!

*Tillgänglighet: PTL, ARL, LVL och AML

Norrskensaktiviteter

När höstens färger breder ut sig i naturen ökar också chansen för norrsken. Oavsett om du vill följa med på en Norrskensvandring, tillbringa natten i en av våra Aurora Hideaways eller bara sitta i jacuzzin och titta efter denna spektakulära ljusshow på himlen är upp till dig. Om du har turen att se det blir det garanterat en oförglömlig upplevelse!

*Tillgänglighet: Alla fem lodger

Mountainbike

Mountainbike är ett utmärkt sätt att utforska omgivningarna och naturen både sommar och höst. Cykla i din egen takt på våra föreslagna leder genom mil av skogar och vila vid en skogstjärn och bara njut av tystnaden. Vi har mountainbikes och hjälmar för uthyrning och du kan även boka ett lunchpaket att ta med på din tur.

*Tillgänglighet: Alla fem lodger

Vandring

Vi erbjuder fantastiska vandringsleder i varierande natur, längder och svårighetsgrader för att passa alla. Varje årstid har sin egen charm och sätter prägel på landskapet under din vandring. Försommaren när naturen vaknar till liv, sommaren när solen aldrig går ner och hösten med sina sprakande färger. Följ med på en guidad tur eller strosa iväg på egen hand.

*Tillgänglighet: Alla fem lodger

Kanot & Kajak

Har du inte provat att paddla kanot eller kajak i Lappland kan vi varmt rekommendera det! Du kan börja med att öva på tekniken i lugnare vatten nära lodgerna och när du känner dig redo kan du ge dig ut på en längre tur längs älvar och bäckar i orörd natur och njuta av din nyvunna kärlek till paddling. All utrustning du behöver finns att hyra.

*Tillgänglighet: PTL, ARL och GAR

Älvturer

Häng med på en dagstur på Lainioälven - en av de äldsta älvarna i norra Skandinavien. Den löper mestadels genom helt obebodda områden så att du verkligen kan njuta av och utforska orörd natur. Vi hittar en trevlig plats för en utomhuslunch på en sandstrand och bara njuter tillsammans i solen.

OBS! Ej att förväxla med Forsränning - alla kan vara med på denna tur.

*Tillgänglighet: PTL

Renbesök

Vi vill att du ska älska Lappland lika mycket som vi gör och bjuder in dig att följa med på ett renbesök och lära dig lite om samisk kultur. Vi erbjuder en variation av olika renaktiviteter beroende på vilken lodge du bor på. Gemensamt för dem alla är att du kommer att få möta våra arktiska vänner i en genuin miljö!

*Tillgänglighet: LVL, PTL och GAR

Älgbesök

Kom och träffa den majestätiska kungen av den svenska skogen - älgen. Vi erbjuder guidade besök på Arctic Moose Farm där du kan klappa, mata eller till och med pussa en älg för en unik selfie! Besöket avslutas med hembakat fika och värmande kaffe.

*Tillgänglighet: GAR

ATV Turer

Ta en tur i våra ATV's - 2 säten med säkerhetsbälte och en säkerhetsbur runt dig. Kör på mysiga naturstigar i vacker miljö. Din guide leder vägen genom äventyret och om du har tur får vi att se vilda djur längs vägen.

OBS! Föraren behöver A1- eller B-körkort.

*Tillgänglighet: PTL

Fiske

Om du gillar, eller vill prova på att fiska, har du kommit till rätt ställe! Upplev utmärkt fiske dygnet runt under midnattssolen i oreglerade älvar, eller njut av lugnet från stranden av en av våra många sjöar. Möjlighet till fiskelektioner och uthyrning av utrustning finns på några lodger.

*Tillgänglighet: Alla fem lodger

Fiske i Kangos

I Kangos, nära Pinetree Lodge, kan du uppleva riktig vildmark och förstklassigt laxfiske i Lainioälven, hemvist för Östersjölaxen. Om du föredrar fiske i sjöar finns det inte mindre än 156 stycken att utforska.

Guldvaskning

Följ med en erfaren guide och lär dig hur guldvaskning går till. En aktivitet som är spännande och avkopplande på samma gång. När du har lärt dig grunderna kan du fortsätta på egen hand i vårt "Gold Camp" och träna dina färdigheter i en naturlig miljö. Allt guld du hittar får du behålla och ta med hem.

*Tillgänglighet: AML

Midnattsolsaktiviteter

Från mitten av juni till slutet av juli är dagarna oändliga i de norra delarna av Sverige, tack vare midnattssolen. Det betyder att du inte längre behöver begränsas av dagens timmar utan kan göra spännande aktiviteter dygnet runt om du vill. Vi har massor av kul att erbjuda, om du inte är rädd för myggor!

*Tillgänglighet: Alla fem lodger

Lokala Aktiviteter

Lär dig mer om våra traditioner och natur och bli ett med Lappland! Följ med på en naturvandring i skogen för att samla nya intryck och ätbara svampar och bär eller prova samiskt hantverk och tälj din egen träkåsa. De lokala aktiviteterna kan variera mellan lodgerna.

*Tillgänglighet: Alla fem lodger

Bastu

Ett besök i Tornedalen är inte komplett utan bastu! Det perfekta sättet att varva ner och koppla av efter en dag av upplevelser och aktiviteter. Om det blir för varmt är älven eller sjön inte långt borta för ett svalkande bad. Varje lodge har sin egen unika bastu med möjlighet att boka privata sessioner.

*Tillgänglighet: Alla fem lodger

Jacuzzi

Att sitta i en utomhusjacuzzi en sommarkväll är ett härligt sätt att njuta av midnattssolen. Om du har tur på hösten kan du till och med se det dansande norrskenet dyka upp på himlen! Denna aktivitet kan endast bokas för privata sessioner, så att du och din familj och vänner kan koppla av tillsammans på riktigt.

*Tillgänglighet: Alla fem lodger

Boka ditt Äventyr!

Vi hoppas verkligen att du kommer och besöker oss och upplever det bästa Lappland har att erbjuda! Klicka bara på knappen nedan för att komma till vår bokningssida där du kan boka din vistelse direkt eller skicka en bokningsförfrågan till våra lodger. Vi ser fram emot att få träffa dig!

*Tillgänglighet:    LVL: Lapland View Lodge    PTL: Pinetree Lodge    GAR: Grand Arctic Resort    ARL: Arctic River Lodge   AML: Aurora Mountain Lodge

Du får mer än gärna

KONTAKTA OSS

MED DINA FRÅGOR