Kom och upplev

fiske i kangos

I Kangos kan du uppleva riktigt vildmark och fantastiskt laxfiske i Lainioälven, barnkammaren för en stor del av den baltiska laxstammen. Kangos Fiskevårdsområde (Kangos FVO) bildades 1973 med syftet att förvalta och utveckla ett högklassigt och mångsidigt fiske i området kring byarna Kangos och Särkimukka.

Lainioälven är en grund och lättvadad älv, men en vadarstav är alltid bra att ha med sig om man är osäker. Tillgängligheten till älven är mycket god med vägar på bägge sidor om älven, men vissa platser kräver en promenad eller en bilfärd på gropiga skogsvägar.
Medelvikten på flugfångad lax ligger runt 5-7 kg, men chansen att fånga riktigt stor lax runt 12-15 kg är relativt stor. Förbered dig för ett äventyr med vandring, vadning och fiske i våra fantastiska vatten.
Förutom lax huserar Lainioälven även en kraftig stam av storvuxen harr och även en och annan öring. Vill du inte fiska i huvudälven finns här 3 biflöden till Lainioälven. Olosjoki, Keräntöjoki och Nuuksjoki. I samtliga dessa biflöden hittar du både fin harr och öring.
Om du föredrar sjöfiske finns 156 sjöar inom Kangos FVO med fiske efter allt från gädda, abborre och harr till röding, regnbåge och öring.

(Källa: Destination Kangos)

 

Mer information här: